Výber týždňa @maléPODNIKANIE.sk: 10-11/17

Pozrite si náš výber toho „naj” nielen v slovenskom malom podnikaní za uplynulé dva týždne..

#spoločenskázodpovednosť

Dotácie "Zelená domácnostiam" dostanú nové pravidlá. Od apríla 2017 bude Slovenská inovačná a energetická agentúra vyhlasovať kolá s menším objemom financií, no pravidelne každý mesiac (krotiteliaenergii.sk).

Košičan Martin Dufinec ručne vyrába luxusné drevené okuliare. Za každý kus, ktorý predá, vysadí strom (STARTITUP).

#inovácieatrendy

Mať notebook dlhodobo zapojený v elektrickej sieti alebo nie? Odpovie článok na TOUCHIT.

#podnikateľsképrostredie

Ministerstvo financií vydalo nové tlačivá daňových priznaní pre fyzické osoby. Všetky vzory nájdete na podnikajte.sk. Tamtiež si pozrite aj návod, ako postupovať, ak si chcete daňové priznanie odložiť.

Portál podnikajte.sk sa v uplynulých týždňoch pozrel i na špecifiká živnostenského podnikania - podnikanie popri práci, podnikanie študentov, resp. záležitosti týkajúce sa pozastavenia živnosti.

#ľudiaapríbehy

Najlepšiu pizzu v Braislave si podľa refresher.sk dáte na Mlynských nivách v pizzérii Basilicò.

O Slovákoch, čo vymysleli bicykel, ktorý uložíte do batoha, píše český objevit.cz.

V rodine Dušana Dedin­ského sa vyrába slovenský med na svetovej úrovni už tri gene­rá­cie (STARTITUP).

#kalendáraeventy

Trend vyhlásil najlepšie slovenské reštaurácie a ubytovacie zariadenia. Víťazmi v hlavných kategóriách sa stali reštaurácie Fou Zoo, UFO watch.taste.groove, Liviano, River Bank (všetky z Bratislavy) a Afrodita Čereňany, medzi ubytovacími zariadeniami Grand Hotel Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese, Amade Chateau vo Vrakúni a Wellness Penzión Strachan v Ždiari.


Erik Kubička
20. 3. 2017

Foto: tarpan.sk